Cauta
Cautare

Medicii Wellborn prezenti la cea de-a cincea editie a Congresului Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie

Medicii Wellborn prezenti la cea de-a cincea editie a Congresului Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie

Desfășurat zilele trecute la Târgu-Mureș, Congresul Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie a fost unul dintre cele mai reprezentative evenimente medicale locale de profil, Rețeaua Medicală Wellborn fiind reprezentată de medicii Valentina Vârgolici  (Medic specialist obstetrica-ginecologie, Competenta ecografie obstetricala-ginecologica, Competenta colposcopie)și dr. Alin Burlacu (Medic primar obstetrică-ginecologie, Competenţă în ecografie obstetricală-ginecologică). (peste 700 de medici inscrisi)

Cele mai importante subiecte discutate în cadrul congresului au inclus: ecografiile 3D (când sunt recomandate, aplicabilitatea în cazul anomaliilor de trimestrele 1 și 2 de sarcină, evaluarea ecografică în cazul infecțiilor congenitale, evaluarea ultrasonografică în sarcina multiplă ce prezintă complicații, diagnosticul ultrasonografic al displaziilor chistice renale fetale, particularităţile ecografiei fetale în sarcinile asociate cu diabet, Ecografia endorectală- tehnici şi rezultate în managementul endometriozei profunde, Anomaliile tractului urinar. De asemenea, una dintre tematicile extrem de importante dezbătute în cadrul evenimentului au inclus evoluția distribuției malformațiilor structurale, precum și importanța corelațiilor clinico-imagistice în diagnosticul endometriozei.

Pentru că se vorbește tot mai mult despre relevanța investigațiilor non-invazive de tipul ecografiilor transvaginale, unul dintre cazurile în care sunt recomandate acestea sunt date de evaluările tractului urinar sau în vederea stadializării cancerului de col uterin.

Examinarea morfologică precoce, parte a protocoalelor de diagnostic prenatal, este o practica adoptată de aproape 2 ani în cadrul Rețelei Medicale Wellborn, prin Spitalul din București, departamentul de Medicina Materno- Fetala. Importanța subiectului este una vitală, fiind intens dezbătută în cadrul Congresului Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie.

Congresul a fost precedat de un Curs aprobat de ISUOG cu tema 3D in Fetal Medicine: Why, How and When (Director de Curs: Fred Ushakov – Fetal Medicine Unit, University College London Hospital; Dr. Marcin Wiechec – Jagiellonian University, Krakow, Poland).

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
Publicat in News by Wellborn